L’àlbum del mes: Camino de mi casa

Aquesta és la història que, malauradament, molts nens i nenes han viscut en el darrer mes i mig a Ucraïna. L’àlbum il·lustrat que us destaquem aquests dies és el relat de l’exili d’una nena. Hi veiem la destrucció a través de les il·lustracions de traços suaus d’Esperanza León, i la constatem a través dels versos d’Ana Tortosa. Camino de mi casa és un llibre que parla de l’error i el terror de la guerra, que ha acabat amb tot incomprensiblement: els bancs, les bústies, els arbres, les escoles…

Les autores de l’àlbum són conegudes en els seus àmbits. Ana Tortosa és autora de literatura infantil i juvenil. D’entre les seves obres més recents en destaquen D’una altra manera, sobre com les pors i els malsons es poden veure diferent amb una altra llum; i Dentro de mí, que narra la relació metafòrica d’una nena amb una papallona que viu dins seu.

Pel que fa a Esperanza León, és pintora i il·lustradora, no només de llibres, les seves aquarel·les estan presents en molts sectors. A més, compagina la creació de la seva obra amb l’ensenyament de dibuix i pintura per a adults.

Recordeu que aquesta i altres meravelles les trobareu al Racó de l’Àlbum que hi ha a la biblioteca (ara col·locat tot just entrant a la dreta).

Thule Ediciones