Ens ajudes a llegir?

L’Ajuntament d’Olesa amb la Fundació Bofill impulsen al nostre municipi el projecte LECXIT, que té per objectiu impulsar l’èxit educatiu dels infants a través de la millora de la comprensió lectora. Per poder assolir aquest objectiu, es necessiten persones voluntàries que comparteixin una hora els dijous a la tarda durant tot el curs amb un dels nens i nenes que participen al projecte. Si t’hi engresques només has d’enviar un correu electrònic a la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència d’Olesa: xarxainfancia@olesademontserrat.cat

Els nois i noies que participen al Lecxit són alumnes de quart, cinquè i sisè de primària, i el fet que una persona dediqui aquesta estoneta setmanal a llegir, de manera relaxada i compartint la seva afició amb ells, té conseqüències molt positives per a tots dos, tant per a l’infant com per a la persona voluntària.

Des del projecte es vol assolir el repte de garantir que tot l’alumnat finalitzi l’etapa de primària amb un nivell de competència lectora que els asseguri el seu desenvolupament educatiu i social. Per fer-ho existeix una xarxa de 272 centres educatius, biblioteques i entitats socials on més de 1.900 voluntaris acompanyen individualment a un infant per a esdevenir un lector orgullós, segur, entusiasmat amb l’aprenentatge i preparat per a l’èxit educatiu.

Si encara dubtes has de saber que Lecxit també ofereix orientacions i materials tant als voluntaris com a les famílies per implicar-les en la millora dels hàbits lectors, i es coordina amb els centres educatius per triar els infants que més necessiten participar en el projecte. A Olesa el Lecxit forma part del Pla Lector Municipal.