Llegir, aprendre, descobrir

Avui és el nostre dia, el Dia de la Biblioteca! Aquesta jornada la dediquem a destacar el valor d’aquests equipaments i del personal que hi treballem. La Marta, l’Espe, la Núria, la Meritxell i la Marta intentem dia rere dia que la biblioteca Santa Oliva sigui allò que n’espereu. Després de superar el sotrac i l’aturada de la pandèmia hem reactivat poc a poc el servei i tot allò que fem a les biblioteques públiques. Us esperem (i en ocasions us anem a buscar fora de les parets de la biblio) per llegir, aprendre i descobrir!

L’edició d’enguany, impulsada per la Dirección General del Libro y Fomento de la Lectura i sota el lema “Biblioteques: llegir, aprendre, descobrir” se centra en destacar el paper de les biblioteques de diferent tipologia com a espais lliures, diversos i oberts per a l’accés a la cultura i el coneixement, a partir de la lectura i del conjunt de recursos que permeten l’aprenentatge i possibiliten el descobriment d’altres idees, altres persones, altres cultures i altres mons.

Finestres per a llegir

En essència, les biblioteques són una finestra oberta a la lectura. Una lectura que va més enllà de l’edifici de la biblioteca, perquè permeten dur la lectura allà on estan els seus usuaris, gràcies al préstec i ara més que mai als serveis de préstec a través de diferents plataformes digitals. Busquem promoure, difondre i celebrar tots aquests serveis de las biblioteques que ens apropen a la lectura.

Espacios on aprendre

Tots els tipus de biblioteques, públiques, escolares, universitàries, especialitzades i nacionals i regionals constitueixen espais d’aprenentatge a tots els nivells. Ofereixen una àmplia varietat d’eines i serveis que busquen impulsar l’aprenentatge tant individual com col·lectiu, amb l’objectiu que els ciutadans puguin adquirir nous coneixements transformadors que permetin generar canvis a l’àmbit acadèmic, professional, personal i d’oci.

Indrets per descobrir

Però no només es tracta de l’adquisició de coneixements, sinó també de l’enriquiment personal: obrir la ment, generar noves idees. És important visibilitzar les biblioteques com a llocs de descobriment que permeten connectar amb altres persones de la comunitat i amb el que és desconegut. Per això s’inclouen a les biblioteques nous espais, activitats i usos que els permeten fiançar-se com un servei essencial per a la ciutadania.