Objectius de Desenvolupament Sostenible

Aquest cap de setmana, el 25 de setembre, ha fet sis anys que va ser aprovada l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible per part de l’Assemblea General de Nacions Unides. Els ODS o objectius de desenvolupament sostenible persegueixen erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu. Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

Les biblioteques també hi estan implicades en aconseguir aquests objectius, per començar difonent-ne la informació. Al portal Gènius de les biblioteques XBM aquest curs trobareu un especial ODS: Objectius de Desenvolupament Sostenible realitzat pel Grup de Treball de Filadores del Vallès Occidental II.

També al dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques, el Trencadís, podeu consultar el dossier de la UNESCO El Desarrollo sostenible comienza por la educación.

I a la biblioteca d’Olesa hi trobareu alguns documents que us poden ajudar a aprofundir sobre el desenvolupament sostenible: