Noves funcions a l’eBiblio

La biblioteca digital eBiblio, que pots fer servir amb el carnet de les biblioteques, ha canviat de disseny aquesta setmana i ha incorporat funcionalitats per a persones dislèxiques i amb dificultats visuals. Els canvis pretenen facilitar la cerca i préstec dels materials.

D’entrada veuràs que el primer que trobes són els carrusels dels llibres que et pots prestar o reservar. A més, a aquests “aparadors” hi trobaràs més documents que abans. A més, no caldrà que vagis a la pàgina del llibre en qüestió per poder fer el préstec, és possible des de la mateixa pàgina principal.

La presentació dels resultats quan fas una cerca és més visual, es mostren els títols més rellevants en primera posició i, a més, s’han afegit més formats disponibles, com podcast i audiollibres. També es pot afinar la cerca des del cercador sense haver d’entrar a la pantalla de resultats.

La nova versió de l’eBiblio també inclou millores en l’accessibilitat en el lector en streaming Nubereader. D’una banda està disponible un nou tipus de lletra OpenDyslexic, que ajuda a les persones amb dislèxia a llegir millor, gràcies a un major espaiat de les lletres i convertint la part inferior, en lletres més gruixudes. D’altra banda s’ha incorporat la tecnologia Text to Speech, gràcies a la qual les persones amb problemes de visió poden escoltar el llibre, sempre que s’activi aquesta opció.