Atena: totes les biblioteques de Catalunya

Des de dijous passat ja pots trobar en un únic cercador els documents de totes les biblioteques del país i, a més, demanar que et portin el que t’interessa a la teva biblioteca. Es tracta d’Atena, un portal que aglutina el Catàleg Aladí (de a Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona) i l’Argus (de Lleida, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre). Aquest projecte ha estat desenvolupat conjuntament entre la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. El projecte Atena es completa amb l’ampliació del servei nacional de préstec interbibliotecari a les més de 400 biblioteques del Sistema de lectura pública de Catalunya.

Un dels elements que has de tenir clar a l’hora de dur a terme una reserva des d’Atena és quina és la biblioteca de referència que figura en el teu carnet de biblioteques. Per comprovar-ho, adreça’t a la teva biblioteca o bé consulta-ho a l’espai personal del Catàleg Aladí. Aquí t’expliquem com fer-ho: El meu espai.

Per ajudar-te a fer els primers passos amb Atena, les biblioteques XBM han elaborat aquest tutorial:


El catàleg rep el nom Atena perquè és la deessa de la saviesa, de les ciències, de la justícia i de l’habilitat. Va ser una de les deesses més representades en l’art grec i la seva simbologia va exercir una profunda influència sobre el propi pensament d’aquella cultura, en especial en els conceptes relatius a la justícia, la saviesa i la funció social de la cultura i de les arts.

Aquest servei, que neix amb la voluntat de facilitar la consulta i el préstec de tot el fons documental del país, format per més de 13 milions de documents, és possible gràcies al desenvolupament d’una passarel·la que uneix el Catàleg Aladí de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i Argus de les biblioteques públiques de Girona, Tarragona, Lleida, Terres de l’Ebre, així com la Central de Préstec i Serveis Especials.