Dia de la Salut de les Dones

Avui ens unim a la commemoració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones amb alguns recursos que podeu trobar en línia. Podeu fer clic a la imatge i accedir al póster i els enllaços.

Salut dones

El que us proposem consultar és la guia Dones i Salut de la Generalitat de Catalunya, un recull bibliogràfic sobre diferents càncers que pateixen les dones, fibromiàlgia, osteoporosi o menopausa, entre d’altres patologies. També la revista Mujeres y Saludeditada pel programa Mujer, Salud y Calidad de Vida del CAPS (Centro de Análisis y Programas Sanitarios) i que podeu consultar el línia. I la tercera consulta que us recomanem des de la biblioteca és la secció Salud de la Mujer de la OMS (Organització Mundial de la Salut), amb dades, reportatges i altres recursos sobre les dones arreu del món. 

La història del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones es remonta al V Encuentro Internacional de Mujer y Salud a San José, Costa Rica, el maig de 1987. La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions per afavorir-les.