Com funciona l’eBiblio?

El darrer dimecres de cada mes resolem a la biblioteca els dubtes que teniu sobre la biblioteca de llibres digitals eBiblio, així és que avui intentarem fer-ho en línia. De ben segur que aquests dies heu vist a les xarxes un munt d’indicacions sobre aquest recurs: només cal que us identifiqueu amb el número de carnet de la biblioteca i el vostre PIN, que si no heu canviat mai és la data de naixement (en format: ddmmaaaa).

Número carnet

Però què passa si no teniu carnet de la biblioteca o fa tant de temps que no l’utilitzeu que es va donar de baixa? Mentre les biblioteques resten tancades com a mesura de prevenció davant el coronavirus existeix l’opció d’aconseguir un codi d’identificació temporal. Només cal que ompliu el formulari de sol·licitud del carnet per rebre al correu electrònic el codi i el PIN. Podeu utilitzar l’eBiblio, l’eFilm i accedir al vostre usuari des de la Biblioteca Virtual o el catàleg Aladí.

Si és el primer cop que utilitzeu l’eBiblio, potser voleu veure com fer els primers passos amb aquest vídeo explicatiu:

Davant l’augment d’un 500 % en el nombre de visites el dos primers dies de confinament i el creixement de préstec de llibres electrònics un 150 % només durant els dies 13 i 14 de març, el Departament de Cultura de la Generalitat ha pres algunes mesures. Per tal de donar resposta al creixement de la demanda ha aprovat la contractació immediata de més títols i llicències d’ús per un valor de 120.000 euros i s’ha augmentat el nombre de documents prestables per persona i dia.

Si teniu qualsevol dubte relacionat amb l’eBiblio o bé algun aspecte de la biblioteca, mentre s’allargui el tancament podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic b.olesam.so@diba.cat