El més prestat de 2019

Sabeu què és el que va tenir més èxit entre els nostres usuaris durant l’any passat? Novel·les, pel·lícules, contes, còmics,… Us fem una repassada del top 3 per edats i gèneres.

novel·laPel que fa a les novel·les d’adults, si ens fixem en les vegades que ha estat prestada, la més llegida a Olesa ha estat Hasta que salga el sol, de Megan Maxwell. En segon lloc trobem Las hijas del capitán, de María Dueñas, i per darrera La filla de la tempesta, de l’autor local Santi Baró.

 

comicEls joves i adults que llegeixen còmics tenen gustos força diferents: els més sol·licitat durant el 2019 han estat els volums d’Alita: ángel de combate, de Yukito Kishiro, mentre que les noies de Brian k. Vaughan, Paper girls, han estat les segones més llegides. I la tercera posició en el còmics l’ocupa un dels que habitualment triomfa en aquestes classificacions, el manga Bleach, de Tite Kubo.

 

novel·la juvenilPel que fa a la novel·la juvenil, hi veiem el pes de les lectures incloses al catàleg Legiland i també obligatòries a alguns grups d’ESO del municipi. Tant Coraline, de Neil Gaiman, com la història de Noel et busca, d’Àngel Burgas, així com El misteri de les quatre punyalades, de Pau Joan Hernàndez, són lectures que fan alguns nois i noies de 1r d’ESO, a més dels que trien aquestes novel·les per participar al Legiland.

 

Inf 3També en el grup una mica més jove trobem el podi dels més prestats copat amb lectures incloses al catàleg de Legiland. Així els llibres per a majors de 10 anys (aproximadament) amb més èxit són els de la sèrie del Diari del Greg, de Jeff Kiney, el primer volum Un pringat total, i també el tercer Això és massa! I en tercer lloc, un amb el futbol de rerefons, Un gran equipo, de Luigi Garlando, de la sèrie Gol.

 

Inf 2Si baixem el rang d’edat, continuem comprovant la influència del Legiland en les lectures que trien els nens i nenes. Així, els més llegits dels llibres per a nens i nenes fins a 9 anys són El lladre d’entrepans, de Patrick Doyon, darrere seu El misteriós manuscrit de Nostraratus, de Geronimo Stilton, i per tancar la classificació un altre de la mateixa sèrie: El meu nom és Stilton, Geronimo Stilton.

 

Inf 1El que més ha triomfat durant l’any passat entre els petits lectors també ha quedat reflectit en els préstecs. Hem de dir que tots els trobem a la zona de petits lectors, començant per El menjar, d’Amélie Falière, continuant per En barco por el río, de Doro Göbel, i acabant amb Tant lleuger, tant pesant, de Susanne Strasser.

 

Inf comicI pel que fa als còmics, la mainada es decanta pel manga. Naruto, de Masashi Kishimoto, fa alguns anys que es manté dins dels més prestats, cal dir que la col·lecció consta de força volums. El segon més llegit també és un clàssic: el Dr. Slump, de Akira Toriyama. I en el tercer esglaó trobem la nova edició de Doraemon, de Fujio F. Fujiko.

 

Inf pel·lisEls nens i nenes no només agafen prestats llibres de la biblioteca, les pel·lícules també solen tenir força èxit. I el que més ha agradat als petits (i als pares i mares / avis i àvies / cangurs) han estat els DVDs per començar a entendre la llengua anglesa Let’s go Pocoyo. Els següents a la classificació són bàsicament d’entreteniment: Coco, dels estudis Disney/Pixar, i la primera temporada de l’anime de Yo-kai Watch.

 

pel·lisAls més grans també els agrada el cinema, i a la biblioteca poden satisfer el seu desig amb els DVDs que tenim disponibles. El 2019 el més vist ha estat El pianista, de Roman Polanski, per davant de The party, dirigida per Sally Potter, i també La batalla de los sexos, de Valerie Faris i Jonathan Dayton.

Si feu clic als enllaços dels títols us dirigireu al Catàleg Aladí i des d’allà comprovar si el llibre o pel·lícula està disponible i, fins i tot, reservar-lo amb el vostre carnet de la biblioteca.