Jo llegeixo

jo llegeixoAmb l’objectiu de promoure el plaer per la lectura entre els joves de dotze a setze anys, les gerències de Serveis d’Educació i de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona han impulsat el projecte Jo llegeixo. Gràcies a les llicències de la plataforma digital Legiland que la Diputació ha posat a disposició dels instituts i a les lectures relacionades que es poden trobar a les biblioteques, ja són més de set-cents alumnes els que ja es beneficien d’aquest programa de foment de la lectura.

Olesa de Montserrat és un dels vuit municipis en els que s’està utilitzant d’aquesta eina que permet fer compatible l’avaluació escolar de les lectures amb el plaer de llegir. Així mateix, la plataforma permet recollir dades sobre els gustos lectors dels participants i també permet avaluar si l’eina ha ajudat a millorar la comprensió lectora dels alumnes al llarg del curs. Les altres poblacions on els instituts també gaudeixen del projecte són Gurb, Castellar del Vallès, Corbera de Llobregat, Castellbisbal, Premià de Dalt, Sant Joan de Vilatorrada i Tordera.

A la plataforma Legiland els alumnes troben propostes de lectura adequades a la seva edat i als seus interessos, des de llibres clàssics fins les darreres novetats de novel·les juvenils, i els professors poden avaluar l’activitat lectora dels seu alumnat a través dels diferents qüestionaris de comprensió lectora. Així mateix, els joves veuen recompensat el seu esforç amb una eina de gamificació que els permet dissenyar els seu propi avatar alhora que augmenten el seu currículum lector.

[Extret de Bibliosfera #124]

Anuncis