Top 5 de ficció

Immerses ja de ple en l’any hem tingut temps de fer números i veure què és el que més s’han endut a casa els usuària i usuàries d’Olesa. Vols fer-hi una ullada?

Pel que fa als adults les novel·les més prestades han estat, en primer lloc, Hasta que salga el sol, de Megan Maxwell; seguit de El círculo de Alma, de Pepa Fraile; en tercera posició, El extraño verano de Tom Harvey; i tanquen el rànquing La casa de la frontera, de Rafael Vallbona, i El laberinto de los espíritus, de Carlos Ruiz Zafón.

I els més jovenets? Si comencem mirant què és el que més agrada als nens i nenes a partir d’11 anys, ens trobem amb un munt d’històries incloses al catàleg de Legiland. El que més han agafat en prèstec és Ningú és un zombi!, de Jordi Folck; la segona novel·la més prestada és Matilda, de Roald Dahl; a continuació, Un gran equipo, de Luigi Garlando; en quarta posició, Quan no ets la reina de la festa, de la Rachel Renée Russell; i per tancar, Un petó de mandarina, de l’Eulàlia Canal.

Pels que ja han començat a llegir i s’atreveixen amb el gomet vermell, durant l’any passat el que més s’han endut ha estat L’Oriol Pelacanyes es vol fer d’or, de l’Eva Santana; en segon lloc, El Capità Calçotets i el retorn terrorífic de l’Andròmina Sucamulla, de Dav Pilkey; seguit del Viaje en el tiempo i El meu nom és Stilton, Geronimo Stilton, tots dos de Geronimo Stilton; i tanca el top 5 El zoo d’en Pitus, de Sebastià Sorribas.

I ens queden els més menuts, els primers lectors. Durant el 2018 el que més els han llegit ha estat l’adaptació pop-up de la Meritxell Martí de la Caputxeta vermella; i empaten Et menjadé!, d’en Jean-Marc Derouen, L’Olivia salva el circ, de l’Ian Falconer, l’adaptació també pop-up de la Meritxell Martí d’Els tres porquets, i per acabar, Tots a taula!, de l’Eva Armisén.

Anuncis