Ens submergim?

46375894_2321087871294915_5154343896347574272_nLa valoració de tota la setmana de prova del projecte Submerllibres és molt positiva: ha estat divertit veure jugar la trentena d’usuaris que s’hi han atrevit. Ells han manifestat que s’ho han passat bé fent l’activitat i fins i tot hem hagut de deixar que alguns continuïn jugant durant la setmana següent perquè volien provar totes les aventures.

Submerllibres és una activitat amb realitat augmentada que hem dut a terme durant la Setmana de la Ciència i que és un joc de pistes que s’han d’anar descobrint per tota la biblioteca amb un dispositiu mòbil. Les aventures es basen en diferents històries de la literatura clàssica. Actualment disposem de tres aventures: Romeu i Julieta, Frankenstein i La volta al món en 80 dies.

Què hem aconseguit amb els Submerllibres? Per començar que els usuaris voltin per tota la biblioteca, alguns han descobert matèries que desconeixien que tenim a les prestatgeries! A més, tots han hagut d’interactuar i espavilar-se amb el Catàleg Aladí per trobar pistes amagades. I, per descomptat, han conegut detalls de les novel·les i el drama que centren les aventures.

A més, una de les coses més significatives del projecte i que el fan especial per nosaltres és que no ho hem fet soles. Des de la biblioteca hem cuinat les aventures, les decisions que en cada moment han de prendre els jugadors i els camins que hauran de recórrer fins arribar al final dels jocs, però els altres elements provenen de col·laboradors externs. El Centre de Visió per Computador ens va facilitar el programa informàtic per dissenyar cada aventura i l’aplicació mòbil; dues companyies de teatre professional ens han cedit els drets d’exhibició de les seves representacions, de Frankenstein i de La volta al món en 80 dies; i dos directors de cinema olesans, juntament amb tres actors locals, ens van fer els vídeos per a Romeu i Julieta.

Creiem que els Submerllibres tenen molt més recorregut i esperem que en tingueu més notícies durant l’any vinent!

Anuncis